Tapahtumat ja elämykset: Yökirjasto – sinkkuelämää hyllyjen välissä

Kaamosajan huipentuma, yökirjasto lukulamppujen valossa. Ei pelkästään sinkuille, vaan kaikille uusia tuttavuuksia etsiville. Iltakuudelta alkava yö tarjoaa kävijöille elämyksiä aina keskiyöhön asti. Mutta miksi yöllä kirjastoon? Ehkä siksi, että kirjasto voi näyttäytyä uudessa valossa: toisenlaisena, jännittävänä – vähän pimeänäkin!  Miksei sieltä voisi löytää vastauksen myös rakkauden mysteerin ja astella keskiyöllä kirjaston portaita alas prinssi tai prinsessa kainalossa – tosin ilman lasikenkää.

Luvassa kaikille romantiikan nälkäisille, tai muuten vain uteliaille:

Treasure hunt, aarteenetsintä – Saat särkyneen sydämen toisen puolen käteesi kirjaston ovella ja tehtävänäsi on löytää toinen puoli. Puolikkaassa sydämessä on vihje, joka johdattaa sinut oikeaan paikkaan. Perillä löydät pienen lahjan ja jonkun uuden näkökulman rakkauteen.

Pikarunotreffit sinkuille – Runotreffeillä kohtaat uusia ihmisiä runouden avulla. Treffeille pääsee osallistumaan 10 naista ja 10 miestä. Tuo mukanasi suosikkirakkausrunosi!

Lemmen proosaklubi – Rakkausaiheista proosaa kuullaan kirjailijoiden itsensä esittämänä.

Salaisia viestejä lempikirjojen välissä – Jätä salainen lemmenviesti herralle/neidille X lempikirjasi väliin.

Rakkaudentunnustuksia – Kirjasto kerää helsinkiläisiä rakkaudentunnustuksia! Twiittaa omasi hashtagillä #yökirjasto. Onko hauskoin tapa tunnustaa rakkautensa yksinkertainen: mä oon suhun lätkässä? Vai mennäänkö pidemmän kaavan kautta: sä olet aamujeni valo, iltojeni ilo, päivieni satakieli ja öideni syreenintuoksu? Ja millainen rakkaudentunnustus rakentaa hyvää parisuhdetta pitkällä tähtäimellä? Kerro oma lemmen loitsusi!

Tanssit kirjastossa – Illan suussa perinteiset lavatanssit kirjastossa, tanssiaskeliin johdattelee lemmen lurituksia modernein maustein tarjoava orkesteri x.

Parisuhdetarroja – Oletko varattu, tavoiteltavissa, hankala selittää? Sopiiko sinulle 1 vkon laina-aika, 1 kk laina-aika vai haluatko monta uusimista? Kiinnitä juuri sinulle sopiva tarra rintapieleesi ja lähde ”rusettiluistelemaan” kirjastoon.

Tapahtuman elementtejä:

• Paikka: pilotoidaan yhdessä kirjastossa
  • Kesto ja ajankohta: perjantai-ilta klo 18-24
  • Budjetoitava summa: 15 000 euroa

Esimerkkejä kaupunkilaisten unelmista:

Koko yö kirjastossa aarteiden äärellä. | Kirjasto toivottaisi tervetulleeksi iltaisin myöhäänkin, aina puoleenyöhön saakka. | Kirjasto, joka tarjoaa elämyksiä arjessa.  | Mukava ja tunteellinen paikka, jossa voi kohdata tuttuja ja tuntemattomia kaupunkilaisia.  | Kirjasto voisi järjestää hauskoja tapahtumia. Elämä ilman hymyä ja huumoria on puolinaista.  | Rakkautta kirjastossa! Deittitapahtumia, jossa yksinäiset sielut voivat tavata rauhallisissa merkeissä. | Seuraa lainaan, esim. harrastukseen tutustumiseen tarkoitettuja ihmisiä, vaikka joogaopettaja.  |   Tapahtumatila, jossa voisi järjestää mm. tansseja, yhteisöllisiä kokemuksia. |  Tutustu kaikkiin unelmiin!