Lasten ja perheiden palvelut: Satusynttärit kirjastossa

Mitä jos synttärien päivänsankari olisikin satuhahmo? Harry Potter, prinsessa, merirosvo tai Muumi? Ja synttärit vietettäisiin kirjastossa? Yhdessä kirjastonhoitajan kanssa räätälöitäisiin lapselle juhlat, jotka eivät hetkessä unohdu. Yhtenä lahjana sankari kavereineen saa tutustua kirjaston palveluihin ja kokeilla niistä haluamiaan.

Hauska ja mielekäs tapa järjestää synttärit

Satusynttäreillä luodaan syntymäpäiväjuhlat sankarille kirjastossa. Synttäreihin sisältyy vapaavalintaisesti 2-3 elementtiä seuraavista: ohjattuja leikkejä, sanataidetta ja lorutusta, konsolipelejä tai lautapelejä, mahdollisuus kuunnella musiikkia tai katsoa elokuvaa. Kirjastonhoitaja kertoo ja ohjaa teemanmukaisen sadun ja leikin, johon koko synttäriseurue voi osallistua. Kirjastonhoitaja vinkkaa myös muuta teemaan sopivaa luettavaa, kuunneltavaa tai katseltavaa. Lahjaksi sankari sekä vieraat saavat lukupassit suositteluineen sekä Satusankari -pinssit. Juhlavieraat voivat pukeutua teeman mukaiseen asuun. Synttärien tarkempi sisältö on räätälöitävissä yhdessä kirjastonhoitajan kanssa.

Palvelun elementtejä

• Palvelua tarjoavat kirjastot: yhteensä 5 kappaletta Helsingin eri alueilla ja kaupunginosissa
  • Teemat: prinsessasynttärit, Harry Potter-synttärit, merirosvosynttärit, Muumi-synttärit
  • Valittavat sisällöt: ohjattu leikki, sanataide ja lorutus, konsolipelit, laitapelit, musiikin kuuntelu, elokuva
  • Räätälöidään yhdessä: palveluun kuuluu n. 30 min. suunnittelutapaaminen yhdessä kirjastonhoitajan kanssa
  • Kutsut: kirjastolta saa kutsukortteja teemojen mukaan, tai vaihtoehtoisesti sähköpostikutsun
  • Lahjat sankarille ja vieraille: kirjaston lukupassit ja Satusankari-pinssit
  • Tila: kirjaston lasten osastosta erotettava alue, satuhuone
  • Kesto: 1,5 h, toistuvaluonteinen palvelu, vuoden ympäri
  • Kumppanit: etsitään sopivia kumppaneita lasten kirjallisuuden ja lasten kulttuurin alueelta
  • Tarjoilu: tarjoilun voi tuoda mukanaan itse, tai tilata läheisestä kahvilasta ja käyttää kirjaston keittiötä
  • Budjetoitava summa: 15 000 euroa

Esimerkkejä kaupunkilaisten unelmista:

Satusynttärit kirjastoon! Haastaja maksullisille synttäripalveluille. | Lasten leikkipaikka, olohuone. Sellainen kuten Tukholman Kulturhusetissa. | Kirjastossa voisi olla tiloja, toimintaa ja mahdollisuuksia perheille yhdessä. | Kirjasto voi tarjota lapsille ja perheille tapoja olla mukana tuottamassa taidetta ja kulttuurikokemuksia itse.  |  Tutustu kaikkiin unelmiin!