Digikulttuurin uudet ilmentymät: Kaupunkiverstas Kohtaamispaikalla

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: yhteisöllinen tekijätila/ wärkkäystila /valmistuslabra/ fab lab. Kirjaston Kohtaamispaikka  Lasipalatsilla muuttuu digitaalisen tekemisen, oppimisen, oivaltamisen, innostumisen ja kokeilemisen leikkikentäksi – kaupunkiverstaaksi. Kaupunkiverstas kokoaa yhteen harrastusyhteisöt monilta eri digitaalisen tekemisen osa-alueilta – nuoret, muotoilijat, suunnittelijat ja pienyrittäjät jakamaan tietojaan ja taitojaan. Kirjasto tuo eri yhteisöt taitoineen yhteen, ja synnyttää sitä kautta jotain uutta.

Ruohonjuuritasolla toimiva kaikille avoin Kaupunkiverstas tarjoaa helposti lähestyttävän tien käyttäjälähtöiseen innovaatiotoimintaan, tutkivaan oppimiseen, kansalaismedian tuottamiseen ja omien ajatusten testaamiseen. Kaikilla kansalaisilla on mahdollisuus päästä tutustumaan ja käyttämään uudenlaista suunnitteluteknologiaa ja kokeilemaan omia ideoitaan käytännössä. Erilaisissa  suunnitteluprosesseissa saadaan apua muilta käyttäjiltä ja henkilökunnalta.

Kaupunkiverstaalla on käytössään sovellus, jonka avulla kaikki verstaassa syntyneet tuotokset ja ohjeet niiden tekemiseksi saadaan avoimesti jakoon kaikkien hyödynnettäväksi. Kaupunkiverstas täydentää Lasipalatsissa jo toimivan Kokeilupisteen toimintaa.

Budjetoitava summa: 25 000 €

Kaupunkiverstaalta löydät :

3d-printteri, multimediakoneet, skannerit, video- ja digikamerat, hyvät tulostimet, digitointilaitteet, hyvät työskentelytilat, rentoa oleilutilaa, ryhmätyöskentely- ja vuorovaikutustilaa työpajoja varten, välineitä askarteluun, paperiprotoiluun, mallintamiseen, henkilökohtaista palvelua

Esimerkkejä kaupunkilaisten unelmista:

Young designer’s platform. I wish that library could be used for other things than just books. | Kirjastosta tieteeseen pohjautuvan aktivismin keskus. Vertaisneuvot liikkeelle, ohjekirjat jakoon. | Paikka uusimpien teknologioiden opiskeluun. | Kirjasto hakkereille. Hacking tarkoittaa asioiden oppimista ja rakentamista purkamalla, kasaamalla, muuttamalla ja kokeilemisella.  |  Tutustu kaikkiin unelmiin!