Keskustakirjaston työmaalla louhitaan

Keskustakirjaston rakennustyömaalla on aloitettu kallion louhintatyöt. Räjäytystyöt aiheuttavat muutaman minuutin katkoksia liikenteeseen lähikaduilla. Louhinnat jatkuvat maaliskuun loppuun saakka.

Räjäytystöitä tehdään arkisin ja niistä ilmoitetaan äänimerkillä. Turvallisuussyistä auto- ja jalankulkuliikenne työmaan lähikaduilla pysäytetään tarvittaessa räjäytyksen ajaksi. Pysäytys kestää korkeintaan muutaman minuutin. Louhinnassa käytettävät porakoneet aiheuttavat räjäytysten ohella melua lähialueella.

Syvimmillään kalliota louhitaan noin 6-7 metrin syvyydeltä. Kirjastorakennuksen kellaritiloihin on määrä sijoittaa muun muassa huolto-, konehuone- ja varastotiloja.

Työmaalla tehdään samanaikaisesti muita kaivutöitä. Tontilta kuljetetaan pois sekä louhinnassa syntyvää kiviainesta että muuta maa-ainesta. Kaivu- ja louhintatöistä vastaa E.M. Pekkinen Oy.

Rakennustyöt keskustakirjaston työmaalla alkoivat syyskuun alussa. Talon peruskiven muuraus koittaa vuonna 2016 ja uuden kirjaston on määrä avata ovensa asiakkaille itsenäisyyspäivänä 2018.