Nuoret käärivät hihat ja haastavat kirjaston uudistumaan

Helsingin kaupunginkirjasto ja Demos Helsinki ovat lähteneet yhdessä kehittämään kirjastoa kohti paikkaa, jossa jokainen voi toteuttaa itseään ja löytää oman juttunsa. Koska keinoja on yhtä monta kuin ihmisiäkin, on tärkeää saada mukaan kattava porukka luomaan uudennäköistä, inspiroivaa kirjastoa. Nyt keskiössä ovat nuoret 15-29-vuotiaat helsinkiläiset.

kaupunkiverstas_1132

Tule mukaan ideoimaan, kokeilemaan ja vaikuttamaan

Kirjastossa ajatellaan, että kun ihmisille antaa työkaluja, mahdollisuuksia ja vapauden puuhata, niin he keksivät jotain. Tämä on tulevaisuuden kirjaston idea: asiakkaat pääsevät kokeilemaan uusia juttuja, kehittämään ajatuksiaan, kohtaamaan ja oppimaan vertaisilta. Mitä tämä tarkoittaa nuorten kaupunkilaisten näkökulmasta? Sitä lähdetään kokeilemaan yhdessä.

Yhteisen tekemisen virittämiseksi tarvitaan näkemyksiä suoraan nuorilta. Siis sinä 15-29-vuotias helsinkiläinen, menetkö uuden ajan kirjastoon bloggari-tapaamiseen, tekemään video-CV:n vai musademon? Onko apunasi työtila, DJ-välineet tai TE-neuvontaa? Mitä kaikkea tarvitset ollaksesi lukutaitoinen nykypäivän yhteiskunnassa? Jos kuulut ikähaarukkaan, kerro se meille linkin kautta aukeavassa kyselyssä! Kysely on auki aina 23.11.2015 saakka http://goo.gl/forms/olT1RVQ0tC . Jos taas haluat tulla mukaan ideoimaan ja suunnittelemaan, ilmoittaudu mukaan työpajoihin:http://goo.gl/forms/dw6wBnL61G

kirjasto10_studioopas_3353

Nuorten tarpeet näkyvämmin osaksi kirjaston suunnittelua

Työmenetelminä käytetään havainnointeja, verkkokyselyä, ryhmähaastatteluita, työpajatyöskentelyä ja käyttäjäprofiileja. Tavoitteena on, että parin kuukauden tiiviin työskentelyrupeaman tuloksena nuorten tarpeet näkyvät entistä vahvemmin osana kirjaston toimintojen, palveluiden ja sisältöjen kehittämistä. Työpajoissa 9.12. ja 16.12. klo 17.00 – 19.30 on kaksi teemaa: Tulevaisuuden kirjasto: Case keskustakirjasto ja Kirjaston mahdollisuudet: Case Töölön kirjasto. Ilmoittautuminen on avoinna ja vielä ehtii mukaan kehittämään kirjastoa! Yhteisen työskentelyn tuloksena nuorten ääni kanavoituu suoraan osaksi kirjaston uudistamista.

TERVETULOA PYYHKIMÄÄN VIIMEISETKIN MENNEISYYSPÖLYT HELSINGIN KIRJASTON NURKISTA!

LISÄTIETOJA:

• Maari Parkkinen, DemosHelsinki, +358 40 837 4649, maari.parkkinen@demoshelsinki.fi
  • Virve Miettinen, Helsingin kaupunginkirjasto, +358 40 168 5748, virve.miettinen@hel.fi