Pahvi-kirjasto nousi Senaatintorille yksissä tuumin

Taiteiden yönä 21.8. Senaatintorille nousi pahvinen keskustakirjasto, jota taidetapahtumaan osallistuneet kaupunkilaiset rakensivat yhdessä. Mukana rakentamassa oli myös kirjastotoimenjohtaja Tuula Haavisto.

– Se oli tosi hienoa ja hauskaa! Suuri joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä rakensi keskustakirjastoa sulassa sovussa ja yhteistyössä. Oli myös hienoa huomata, että keskustakirjasto oli koko tapahtuman keskipisteessä. Tilanteessa oli symboliikkaakin, kun yhdessä eläkkeelle jääneen kirjastotoimen johtaja Maija Berndtsonin nostimme rakennusta ylös, kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto kertoo.

Senaatintorin tapahtumassa oli kyse ranskalaistaiteilija Olivier Grossetêten Senaatintorille suunnittelemasta teoksesta, jossa pahvista ja teipistä rakennettiin Guggenheim-museo, Lastensairaala sekä Keskustakirjasto.

Kaupunkilaiset saivat äänestää ennen tapahtumaa, mitkä kolme rakennusta tapahtumassa rakennettaisiin.

Rakentamiseen pääsivät osallistumaan kaikki halukkaat.

Tuula-Haavisto

Tuula Haavisto duunasi keskustakirjastoa yhdessä muiden kaupunkilaisten kanssa keskustakirjastoa.