Unelmaverstaalla Dome Karukoski

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski kertoo keskustakirjaston Unelmaverstas-sarjan videohaastattelussa omia unelmiaan ja ideoitaan tulevasta tietojen, taitojen ja tarinoiden talosta.

Kuka olet? Mistä tulet? Mihin kuulut?
– Olen Dome, häröilijä ja tutkiskelija. Lapsena olin Thomas, josta piti tulla lakimies tai YKn pääsihteeri. Sitten löysin uuden identiteetin Domesta. Synnyin Kyproksella ja muutin Suomeen neljä-vuotiaana. Kuulun sinne, missä tunnen voivani hyvin. Nyt voin hyvin Suomessa, joka on usein maailman paras paikka elää.

Onko kirjastossa elämää?
– Kirjastossa on aina elämää. Se kytee hyllyissä. Yrittää töniä tietänsä ulos sen rajoista. Se pitää vain löytää tai pyytää kirjastosetää ja -tätiä näyttämään. Itse löysin identiteettini kirjoista ja muista kulttuurillisista elämyksistä. Ehkä muutkin voivat löytää.

Jos viettäisit viikon kirjastonhoitajana, niin mitä tekisit?
– Ahdistuisin, koska olisi niin monta teosta ympärillä, jotka on jäänyt kokematta. Varmaan lukisin niitä salaa työajalla. Yrittäisin hymyillä mahdollisimman paljon, jotta nuorilla olisi tervetullut olo.

Klikkaa ja katso Unelmaverstas-sarjan muut jaksot!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail